Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Nätverket för Hållbart Näringsliv & Axfoundation bjuder in till ett samtal om klimatkrisen för dig som är chef eller ledare på hög nivå.

Det flesta av oss har på ett intellektuellt plan vetat länge att klimatkrisen är allvarlig, men nu börjar allt fler förstå hur enormt problemet är och hur bråttom vi har. Vi börjar få syn på att klimatkrisen hotar sådant som vi älskar – våra barn, vår natur och vårt sätt att leva – inom vår egen livstid. Vi vill lämna en bättre värld efter oss men inser att våra ansträngningar är otillräckliga. Kanske upplever vi till och med att vi lever i en slags dubbel verklighet. I den pratar vi som om vi kan lösa krisen men ändå fortsätta som vanligt, fast vi egentligen förstår att det krävs dramatiska förändringar, som vi inte är riktigt villiga att göra. Det är smärtsamt att få syn på den sprickan. Några vittnar också om en allt tydligare insikt om att man själv är en del av problemet, för vi är med och orsakar utsläpp genom våra affärer och verksamheter och med vår egen livsstil. Det gör ont samtidigt som det faktum att vi är en del av problemet ger oss en särskild potential att göra något åt situationen.

Nätverket för Hållbart Näringsliv och Axfoundation bjuder in dig som är chef eller ledare på hög nivå till en trivsam kväll kring en svår utmaning. Kvällen inleds av Maria Wolrath Söderberg och Elina Eriksson som forskar om hur vi kan komma över trögheten i den hållbara omställningen. Sedan delar vi erfarenheter, hittar varandra och samlar kraft.

Agenda

17.30 – Amelie Silfverstolpe & Tove Ahlström hälsar välkomna(Ansvarig hållbar innovation, Axfoundation/Generalsekreterare, Nätverket för Hållbart Näringsliv)

17.45 – Maria Wolrath Söderberg presenterar temat

18.15 – samtal i mindre grupper

19.15 – diskussion i helgrupp

20.00-20.30 – kvällen rundas av

Övrig information

Deltagare: Eventet vänder sig till dig som är medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv och chef eller ledare på hög nivå.

Antal platser: Begränsat antal (20 st)

Avbokning: Vänligen meddela oss om du får förhinder så att någon annan kan ta din plats

Frågor: mejla info@nmc.a.se