Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Studiebesök på PulPac i Högbo, Göteborg – Från intraprenörskap till en plats på den globala scenen för hållbar förpackningsinnovation –

Studiebesök hos PulPac

Välkommen till PulPac – ett Sverige i miniatyr.

I Högsbo industriområde utanför Göteborg finns ett litet lokalt bolag med ambition att bli en riktig smash-hit globalt. Med lika delar innovationskraft och entreprenöriell anda arbetar ett hundra personer starkt kollektiv mot ett gemensamt mål — att ersätta världens engångsplast.

Hur lyckas PulPac driva innovation och global skalbarhet och samtidigt bibehålla vi-känsla, kreativitet och övertygelsen om att det är tillsammans man gör störst skillnad? PulPac vill dela med sig av sin story och sin resa, och därför bjuds NHNs medlemmar in till en nätverksträff där vi tillsammans skapar förutsättningar och samtal som syftar till att inspirera andra bolag som befinner sig mitt i sin resa, eller som PulPac, redan har kommit en bit på vägen.

Ni kommer att mötas upp av Nathalie Bödtker-Lund, Head of Impact and Sustainability, som är huvudkontaktperson från PulPac i Nätverket för Hållbart Näringsliv. Vi börjar med en välkomstrunda som följs av en presentation av Linus Larsson Green, VD på PulPac. Efter det en rundtur i våra lokaler där ni får se vårt innovationslabb och våra maskiner med möjlighet att ställa frågor. Vi avslutar med mingel och AW med lättare tilltugg och dryck.

Varmt välkomna!

Om PulPac

PulPac har utvecklat en innovativ teknik som möjliggör kostnadseffektiv och hållbar tillverkning av fiberbaserade förpackningsprodukter som take-away-kaffelock, bestick och tråg för livsmedel. Teknologin heter Dry Molded Fiber, och det är en energieffektiv process, som till skillnad från våtformad pappersmassa, använder väldigt lite vatten. Dessutom är processen lika kostnadseffektiv som plastkonvertering. Tillsammans med leverantörer från hela värdekedjan jobbar PulPac för att snabba på skiftet från plast till fiber och implementera tekniken globalt. PulPacs mål är att genom dessa samarbeten ersätta 1 miljon ton plast närmaste åren.

Evenemanget är öppet för både icke-medlemmar och medlemmar i Nätverket för Hållbart Näringsliv.

Tider: kl. 15.00 – 17.00.

PulPac bjuder på lättare tilltugg och dryck

Kommunicera/delta aktivt innan, under och efter på Nätverket för Hållbart Näringsliv LinkedIn.

Övrig information

Anmälningar: Anmälan sker vi Eventbrite.

Deltagare: Mingelt är exklusivt för medlemmar i NHN – Nätverket för Hållbart Näringsliv

Bli medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv – Läs mer här!

Avbokning: Anmäl förhinder eller att du inte närvarar via info@nmc.a.se.

Ev. webbsändning: Eventet sker endast på plats

Kontakt: Mejla till info@nmc.a.se