Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Hitta rätt i ramverksdjungeln – en favorit i repris med viktiga uppdateringar och erfarenheter.

Hitta rätt i ramverksdjungeln 2.0

Det händer mycket just nu inom hållbarhetsområdet när det gäller ramverk och direktiv. Det är inte helt enkelt att förstå vilka ramverk som berör och påverkar den egna verksamheten, hur de hänger ihop och vad de innebär.

I webbinariet ”Hitta rätt i ramverksdjungeln 2.0” som är en uppföljning på förra årets webbinarium och hjälper dig som är medlem och jobbar med ekonomi- och eller hållbarhetsfrågor att navigera rätt.

Till din hjälp har du:

  • Marie Baumgarts, Partner and Sustainability expert på KPMG – guidar dig genom marknaden kanske största hållbarhetstransformation hittills med Climate Act, SBT, Parisavtalet, CSRD, CS3D, Taxonomin och nya förväntningar från intressenterna. Vi går igenom kontexten, orienterar och exemplifierar till exempel med dubbel materialitet.”
  • Thomas Olsson, Director Environmental Performance på Vattenfall – reflekterar över lärdomar från deras första ordentliga taxonomi-rapportering, vilka lärdomar, möjligheter och utmaningar de tar med sig när de börjar arbeta med rapporteringen enligt CSRD och CSDDD.
  • Kristina Ferenius, CFO på Sveaskog – ger det finansiella perspektivet med Sveaskogs arbete med lagar och förordningar från EU och Sverige, och t ex prata om hur Sveaskog har arbetat med taxonomin ur ett finansiellt rapporteringsperspektiv men även hur de kommer att arbeta med CSRD ur ett finansiellt rapporteringsperspektiv.
  • Olof Johansson, Forest Policy Director på Sveaskog berättar om hur Svea skog hanterat lagar och förordningar från EU och Sverige kring hållbarhet över tid och om utvecklingen med fler delar av företagen inkluderats i det affärskritiska hållbarhetsarbetet.
  • Elisabet Jamal Bergström, Deputy CEO, Head of Sustainability på SEB Investment Management bidrar med sina och SEB:s erfarenheter och insikter om tillämpningarna av EU:s regelverk samt hur det fått och kan få betydelse för den Svenska fondmarknaden och hållbara investeringar.

Modererar gör Fredrik Franke, Boston Consulting Group och Emil Hast, generalsekreterare för Nätverket för Hållbart Näringsliv.

Vi ses den 24 mars!

Håll dig uppdaterad via Nätverket för Hållbart Näringsliv på LinkedIn.

Nätverket för Hållbart Näringsliv reserverar sig för ev. ändringar.

Agenda 2030

Detta event bidrar till de globala hållbarhetsmålen:

Övrig information

Anmälningar: Anmälningarna stänger snart. Ta gärna med en eller flera kollegor.

Deltagare: Denna träff är öppen för medlemmar. 

Kostnad: Kostnadsfritt (medlemmar).

Bli medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv – Läs mer här!

Avbokning: Anmäl förhinder eller att du inte närvarar via info@nmc.a.se.

Webbsändning: Länken till webbsändning skickas ut torsdag 23 mars under eftermiddagen.

Kontakt: Mejla till info@nmc.a.se.

NHN Nätverket för Hållbart Näringsliv Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i Nätverket för Hållbart Näringsliv Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att Nätverket för Hållbart Näringsliv Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.