Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Därför är social hållbarhet en framgångsfaktor för företag – kom och bli inspirerade på Hållbarhetsdagen den 17 oktober 2023.

Den 17 oktober bjuder Nätverket för hållbart näringsliv in till en dag med fokus på förändring, kunskap och samverkan samt prisutdelning av priserna Hållbart ledarskap och Årets hållbarhetsprestation.

Därför är social hållbarhet en framgångsfaktor för företag. Det är människor som driver företagen, förändringen och omställningen framåt. Hur kan du och jag bidra till ökad livskvalitet, hälsa och trivsel samtidigt som vi bidrar till företagens affärsmässighet?

Välkommen vd:ar, ekonomi-, hållbarhets-, HR- och kommunikationspersoner på medlemsföretag och samarbetspartners – du har en nyckelroll i den hållbara omställningen.

Var: Bryggarsalen i Stockholm

När: Kl 12.00 – 18.30 den 17 oktober 2023

12.00 Hållbarhetsdagen startar med lunch

13.00 – 18.30

– Lyssna till spännande föreläsningar, paneldiskussioner och goda exempel på ämnet social hållbarhet.

– I pauserna kan du nätverka och bli inspirerad av företag och personer som delar med sig och visar upp klimatlösningar och -innovationer.

– Vinnaren av priset Hållbart ledarskap delas ut av förra årets vinnare Johan Knaust, vd K2A vinnare 2022

– Priset av Årets hållbarhetsprestation delas ut av styrelsen för Nätverket för hållbart näringsliv

– Baren öppnar en trappa ner och vi minglar och nätverkar fram till 18.30.

Är du nyfiken på Nätverket för Hållbart Näringsliv? – Bli medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv – eller läs mer här!

Program:

Pass 1 (kl. 13-13.45):

Att leda hållbart – en konkurrensfördel på marknaden – Lotta Lyrå, CEO & President Södra Vilken betydelse har hållbart ledarskap för en organisations konkurrenskraft och hur kan individen bidra? Vilka utmaningar kan uppstå när man försöker skapa en konkurrensfördel genom hållbart ledarskap?

Att utvecklas som individ och ledare med hållbara inslag – Florence Cardell, mentor, affärsutvecklare Alecta Fastigheter och Therese Johansson, adept, kontorschef Familjens Jurist. Vad kan ett mentorskapsprogram betyda för hur jag utvecklas som individ och ledare?

Utveckling och ”görande” i en komplex och allt snabbare föränderlig värld – Ett samtal mellan Erik Fernholm Co-founder of IDG´s, Inner Dev. Goals, & 29K/Aware och Emil Hast, generalsekreterare Nätverket för hållbart näringsliv.

Reflektioner, insikter och samlade erfarenheter om individen och det hållbara ledarskapet – Ett samtal med alla på scenen och möjlighet för publiken att ställa frågor.

Pass 2 (kl. 14-14.45):

Framtidssäkrat ledarskap – humana ledare, inkluderande beslutsprocesser samt att balansera innovation och mänsklighet – Azra Osmanevic, Framtidens kvinnliga ledare 2023*, medgrundare till Justic.

Att vända upp och ner på en hel bransch och ändå behålla den svenska modellen, hur gör man? – Björn Paulsson, entreprenör, Grundare & Chairman of the Board SICOPA – The Game Changer. Min resa i entreprenörskap, affärer och hållbarhet. Att måna om social hållbarhet och den svenska modellen i transport-branschen.

Mångfald, jämlikhet och inkludering – avgörande faktorer för företag – Erika Rydgren, head of advisory Allbright. Vilka är bevisen, och hur lyckas företagen? Vad krävs för att professionalisera företagens arbete med social hållbarhet?

Reflektioner, insikter och samlade erfarenheter om att lyckas med social hållbarhet i företaget, affärerna och värdekedjan – Ett samtal med alla på scenen och möjlighet för publiken att ställa frågor.

Pass 3 (kl. 15-15.45):

Världsledare i hållbart värdeskapande, social hållbarhet och vägen vill visionen – Ett samtal mellan Liza Jonson vd, Patric Naeslund, förvaltare och Katarina Heissenberger, senior hållbarhetsanalytiker Swedbank Robur. Hör mer om hur man arbetat för att driva på visionen, skapa avkastning och värde till sina sparare på ett schysst sätt. Konkreta exempel, bl a mänskliga/barns rättigheter och jämställdhet.

Samhället med företagen och företagen med oss – Ett samtal mellan Åsa Paborn direktör Stockholms Stadsmission och Emil Hast, generalsekreterare för Nätverket för hållbart näringsliv. Exempel på samarbeten mellan Stockholms stadsmission och företag.

Individen, hållbart ledarskapet och att åstadkomma förändringar. Från neurovetenskap till annan samlad vetenskap idag – Erik Fernholm, Co-founder of IDG´s, Inner Dev. Goals, & 29K/Aware.

Reflektioner och insikter om individens roll i förändringsarbete – Ett samtal med alla på scenen och möjlighet för publiken att ställa frågor.

Pass 4 (kl. 16-16.40):

Klimatet, Fit for 55 och de internationella klimatförhandlingarna då, nu och framåt – Mattias Frumerie, Head of Delegation to UNFCCC (På klimat- och näringsdepartementet).

Klimatet och den hållbar omställningen – Sverige och företagen kan och vill – Marie Trogstam, Svenskt Näringsliv.

Klimatfrågan, de globala klimatförhandlingarna , den hållbara omställningen och företagens viktiga roll – Ett samtal med alla på scenen och möjlighet för publiken att ställa frågor. Moderator: Emil Hast, Deltagare: Mattias Frumerie, Marie Trogstam, Henrik Nilsson (grundare och vd INREGO) och Lotta Giesenfeld-Boman (ägare och vd Sigtunahöjden).

Pass 5 (kl. 16.50-c:a 17.45):

Prisutdeldning Årets Hållbarhetsprestation

Prisutdelning Hållbart Ledarskap 2023

Träffa årets tre finalister till priset Hållbart ledarskap 2023: Lotta Giesenfeld Boman, Sigtunahöjden, Liza Jonson Swedbank Robur och Henrik Nilsson Inrego.

Nätverkande, festligheter, intervjuer mm.

* Ledarna – Sveriges chefsorganisations årliga lista på Framtidens kvinnliga ledare

Övrig information

Anmälan för medlemmar: Anmälningen öppnade tisdag 15 augusti här på Eventbrite.

Anmälan stänger tisdag den 10 oktober. Begränsat antal platser så först till kvarn.

Deltagare: Hållbarhetsdagen är gratis för dig vars företag/organisation är medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv och riktar sig till dig som är vd, ekonomi-, hållbarhets-, HR- och kommunikationsperson. Hållbarhetsdagen är också gratis för vissa samarbetspartners.

Du som är medlem i Ledarna – Sveriges chefsorganisation har också möjlighet att delta, tack vare samarbetet runt Hållbart ledarskap. I Ledarna är man medlem som individ.

Bli medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv – Läs mer här!

Avbokning: Anmäl om förhinder eller om du inte kan närvara senast den 10 oktober via info@nmc.a.se. En ”no-show” avgift utgår (995 kr + moms), vilket innebär att du/ditt företag blir fakturerad en avgift om du inte dyker upp eller inte anmäler förhinder (sjuk själv eller sjuk familjemedlem är okej efter 10 oktober, annars anmäla förhinder/säga att man inte kommer trots anmälan senast 10 oktober).

Kontakt: Mejla till info@nmc.a.se.