Pressmeddelande 12 oktober 2017

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv tilldelar Christoffer Bergfors, sverigechef och vice VD på Max Burgers AB, priset Hållbart Ledarskap 2017. Han får priset bland annat för sitt kreativa och handfasta ledarskap som har resulterat i att restaurangkedjan har utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på. Under 2016 femdubblade Max Burgers AB utbudet och lanserade också en helt vegansk burgare.

”Det känns fantastiskt kul att få det här priset och det ger en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt!” sa Christoffer Bergfors när han tog emot priset under NMC:s galamiddag i Stockholm.

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället. Pristagarens insatser ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

”Christoffer är uppvuxen inom Max Burgers och med egen erfarenhet från de flesta positioner förstår han företaget och affären på unikt och initierat sätt. Han lever och sprider familjen Bergfors värderingar; viljan att ta tillvara på andra människors potential, viljan att visa vägen framåt, viljan att skapa nytt och göra skillnad. Hela företaget driver på trots avsaknad av hållbarhetskonkurrens i branschen”, säger Ylva Öhrnell, ordförande för NMC och fortsätter:

”Christoffer visar att det går att sätta upp tydliga hållbarhetsvisioner och att sedan uppnå dem i praktiken. Han går från ord till handling genom att leda företaget både från sin position som Sverigechef och som djupt involverad i produktutvecklingen. Det är precis de egenskaperna som behövs för att få till ett hållbart näringsliv.”

Juryn motivering:
”2017 års vinnare av Hållbart Ledarskap. Under Christoffers kreativa och handfasta ledning har Max Burgers AB utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på. Under 2016 femdubblade de utbudet och lanserade också en helt vegansk burgare. Under 2017 lade Christoffer tillsammans med sin bror in en ny växel och utmanade hela branschen att bli mer hållbar. Företaget har länge arbetat systematiskt med inkludering och integrationsfrågor och Max har visat att det går att göra världen lite godare!”

Prisutdelningen ägde rum den 11 oktober 2017 på NMC:s galamiddag i Bryggarsalen i Stockholm. Prisutdelare var Anna Gedda, hållbarhetschef på H&M och medlem i årets NMC-jury.

Bild (från vänster till höger): Ylva Öhrnell, ordförande i NMC; Christoffer Bergfors, pristagare av Hållbart Ledarskap 2017; och Kristina AtKisson, generalsekreterare i NMC. Fotograf: Chris Chong.

Läs mer om Max Burgers hållbarhetsarbete här!

Om NMC
NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv är en ideell förening för företag och organisationer som vill utveckla sitt arbete inom hållbar affärsutveckling. Inom nätverket finns över 200 företag och organisationer inom olika branscher som tillsammans lyfter hållbarhetsfrågorna i näringslivet. Verksamheten består främst av frukostmöten, rundabordsmöten och paneldiskussioner om aktuella hållbarhetsfrågor för medlem­marna. Mötena hålls i Stockholm, Göteborg och Malmö varav flertalet av mötena sänds direkt via webben.

Om priset Hållbart Ledarskap
Priset Hållbart Ledarskap är avsett för personer, främst inom svenskt näringsliv, som inte har hållbarhetsfrågor som huvudsaklig sysselsättning, men som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i sina organisationer eller i samhället. Pristagarens insatser skall präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet. Priset delas ut årligen och delades för första gången ut 1999. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det arbete kring hållbar utveckling som bedrivs i det svenska samhället och öka intresset för ledarskap inom dessa områden. Vem som vinner utmärkelsen avgörs av en utsedd jury.

Läs mer om priset här