Laddar Evenemang
Seminarium & mingel i Göteborg. Tema ”Den cirkulära ekonomin nu och mot framtiden – våra kläder, skogen, cirkularitet, roller och business.”

Seminarium och sensommarmingel

Den 28 september är det dags för seminarium och mingel i Göteborg. Vi träffar gamla och nya bekantskaper, lyssnar på ett aktuellt ämne, reflekterar över sommaren som varit och… tar oss an arbetet och de hållbara förändringarna med ny kraft!

Tema för seminariet är:

”Den cirkulära ekonomin nu och mot framtiden – våra kläder, skogen, cirkularitet, roller & business.”

Kom och lyssna på representanter för företag som är en del av värdekedjan.

– Hur har beslutsfattare, affärsutvecklare, hållbarhetschefer och andra lyckats fram till idag? Vilka misstag har man gjort?

– Hur ser förändringarna ut och vad har man lärt sig?

– Hur ser de närmsta 5 åren ut? Framtiden?

– Vilka utmaningar behöver olika aktörer ta sig an för att få en hållbar och cirkulär ekonomi vad gäller textilier? Vilket åtgärder och vilket samarbete krävs?

Vi genomför ett seminarium på plats. Givande föredrag och dialog med alla deltagare på plats, för att ta oss an de utmaningar som finns för att få en cirkulär ekonomi på riktigt framöver runt textilier med bl a ökad återvinning av textilier.

Seminariet och minglet i Göteborg är öppet både för medlemmar och icke-medlemmar.

Tider: kl. 15.15 – ca kl. 18.15.

Dryck och ev. lättare förtäring serveras.

Programmet uppdateras kontinuerligt.

Kommunicera/delta aktivt innan, under och efter på Nätverket för Hållbart Näringsliv LinkedIn.

En av talarna är Åsa Degerman, affärsutvecklare och ansvarig för OnceMore på Södra. Här kommer Åsa:s presentation av seminariets spännande innehåll:

”Det händer mycket inom textil och modeindustrin. I nästan ett halvt sekel så har vi producerat och konsumerat mycket att våra kläder och textilier helt linjärt. När vi inte vill ha dem längre eller när de gått sönder har vi slängt de i soporna. I bästa fall har vi lämnat in till Second hand. Mindre än 1% av all textil går till fiber-fiber återvinning. Men det är inte så konstigt för det finns ingen insamling för textilavfall, heller ingen sortering och nästan ingen återvinning. Det skall EU råda bot på med den nya Textilstrategin och visionen för 2030. Jag heter Åsa Degerman och ansvarar för OnceMore, världens första process för återvinning av blandtextilier. Jag och våra gäster för kvällen kommer att prata mer om hur allt detta skall ske, vilka förflyttningar som skett inom industrin samt vad vi som konsumenter behöver göra. Hoppas du kan komma och mingla med oss 28 september och höra mer om våra möjligheter när inom textil och modeindustrin”.

Följ Åsa och Södras arbete med OnceMore på LinkedIn.

En annan av våra talare är Lars Persson, affärsutvecklare textilier på Sysav. Sysav hanterar idag stora mängder av återvunna textitilierna i Sverige.

Om Sysav och Lars Persson: Sysav har hållbarat avfallslösningar för en cirkulär framtid (https://www.sysav.se/foretag/) , med basen i södra Sverige/Skåne. Följ Lars här på LinkedIn.

Vår tredje talare är Annette Tenstam från Lindex. Annette utvecklar Lindex ”cirkulära affär”. Anette kommer svara på viktiga frågor såsom:

– Vad innebär den cirkulära omställningen för Lindex?

– Vilka delar arbetar Lindex med?

Följ Annette här på LinkedIn.

Övrig information

Anmälningar: Anmäl dig gärna snarast på Eventbrite. Anmälan för att delta stänger måndag den 25 september för medlemmar i Nätverket för Hållbart Näringsliv. Anmälan för icke-medlemmar stänger tisdag 19 september kl. 09.00.

Deltagare: Seminariet och minglet är gratis för medlemmar i Nätverket för Hållbart Näringsliv.

Seminariet och minglet är också öppet för icke-medlemmar (kontakter/nätverk/företag i värdekedjan till våra medlemmar, intresserade av nätverkets verksamhet). Antalet platser för icke-medlemmar är begränsat. Avbokning för icke-medlemmar senast 3 dagar före (dvs senast månda´´g 22 september), annars debiteras en avgift på 495 kr + moms.

Bli medlem i Nätverket för Hållbart Näringsliv – Läs mer här!

Avbokning: Anmäl förhinder eller att du inte närvarar via info@nmc.a.se.

Ev. webbsändning: Länken till eventuell webbsändning skickas ut senast tisdag 26 september på eftermiddagen.

Kontakt: Mejla till info@nmc.a.se

Registrera