Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
NMC Nätverkt för Hållbart Näringslivs event på Mässan Nordic Sustainability Expo 2022

Fysiskt event på Nordic Sustainability Expo 2022

Vi står inför stora hållbarhetsutmaningar och arbetet med omställningen till ett hållbart samhälle behöver accelera. NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv är därför på plats 17-18 maj på Nordic Sustainability Expo på Stockholmsmässan för att hjälpa våra medlemmar hitta nya samarbetsmöjligheter och inspiration till sitt fortsatta hållbarhetsarbete.

För att delta på mässan behöver ni registrera er här. Anmälan till mässan är kostnadsfri.

Mässan är öppen 08.30-17.00 båda dagarna

Från fossilt till förnybart – är ni med i matchen?

Talarevent 17 maj

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv anordnar ett talarevent på mässan med tema ”Från fossilt till förnybart – är ni med i matchen?” med fokus på energiomställningen. Läs mer om våra talare längre ner.

Registrera dig på denna eventsida för att säkra din plats till talareventet.

När: Kl. 10.00-11.30

Var: Rum K23

Lunchmingel 17 maj

Efter talareventet bjuder NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv våra medlemmar på vegetarisk lunch.

Registrera dig här till lunchminglet.

Besök vår monter 17-18 maj

Vi är på plats båda dagarna i egen monter (monter A05:02). Häng med oss i montern och utmana andra deltagare att ta matchen i hållbarhetsomställningen!

Läs mer om våra medlemmar JM och Samhall som besöker montern den 18 maj längre ner!

Paneldebatt på Svanenscenen den 18 maj

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv anordnar en paneldebatt på Svanen Scenen den 18 maj klockan 15.00-15.25 för att spinna vidare på temat ”accelerera omställningen mot ett hållbart näringsliv”.

Vi presenterar stolt Chiara Selvetti-Backéus från Atea Sverige, Anna Hagvall från Samhall AB och Karin Nyberg från Xvii som är med i vår panel som leds av vår nya Generalsekreterare Emil Hast den 18 maj på Svanenscenen.

Läs mer om panelen längre ner!

Möt våra talare den 17 maj

Peter Forsberg, Scania CV AB

Peter Forsberg är marknads- och försäljningsansvarig för Scania elektriska lastbilar. Peter kommer berätta om Scanias elektrifieringsresa och hur Scania ställer om från att utveckla och sälja dieseldrivna lastbilar till elektriska bilar. Omställningen är viktig för hela transportsektorn och medför en hel del utmaningar vilket vi kommer få höra mer om under Peters presentation!

Anna Lidström, Spendrups Bryggeri AB

Anna är hållbarhetschef på Spendrups Bryggeri, ett familjeföretag i fjärde generationen. Anna kommer att berätta om Spendrups resa mot att bli en fossilfri verksamhet – bland annat genom att satsa på att utvinna energi ur restströmmar i bryggeriet.

Lena Berglund, E.ON

Lena Berglund arbetar som regionchef nord på E.ON med ansvar för bolagets public affairs- och kommunikationsarbete i bland annat Stockholmsregionen. Lena kommer att ge E.ONs syn på energiläget just nu och den spännande omställning mot mer elektrifiering och digitalisering. Hon tar också upp utmaningarna som bolaget ser med framförallt kapacitetsbristen i huvudstadsregionen samt vilka åtgärder, nya lösningar och samarbeten som behövs för att möjliggöra en fortsatt hållbar tillväxt av nya bostadsområden och företagsetableringar. Den nybyggda kretsloppsanläggningen i Högbytorp är flaggskeppet för E.ONs tillväxt i regionen och står för lokalproducerad värme och el men också nya typer av cirkulära lösningar och samverkan med andra partners.

Träffa JM och Samhall den 18 maj

Träffa JM i montern den 18 maj!

Vi är mycket glada över att bostadsutvecklaren JM kommer att vara i vår monter under Nordic Sustainability Expo klockan 9-11 den 18 maj.

JMs hållbarhetschef Maria Sandell kommer prata om hur det går för företaget att sänka utsläppen och vilka insatser hon ser behövs för att nå målet om klimatpåverkande utsläpp nära noll senast 2030. Dessutom har Maria bjudit in gäster från branscher och företag som JM har och behöver samverka med för att lyckas.

Träffa Samhall den 18 maj i vår monter!

Missa inte Samhall i montern klockan 13.00-15.00 den 18 maj!

Tillsammans står vi inför flera stora hållbarhetsutmaningar, och om vi ska klara de globala målen så måste vi ta hand om både miljö och människa. Samhall arbetar med att bryta utanförskap genom att skapa riktiga jobb till personer med funktionsvariationer.

I NMC Nätverket för Hållbart Näringslivs monter delar Samhall med sig av kunskap, strategier och praktiska exempel om hur företag kan arbeta med social hållbarhet samt vilket värde det skapar för dig, din verksamhet och för vårt samhälle.

Möt vår panel den 18 maj

Chiara Selvetti, Atea

Chiara är Director Sustainable Business på Atea och har fokus på att driva hållbar omställning för Ateas kunder och partners. Hon var tidigare hållbarhetschef i Atea Sverige och var där delaktig i att integrera hållbarhet i bolagets affärsstrategi.

Anna Hagvall, Samhall

Anna Hagvall är Hållbarhetschef på Samhall och har i över 15 år arbetat med hållbarhet i både svensk och internationell kontext. På Samhall leder Anna arbetet med hållbarhetsdriven strategi och affärsutveckling, med fokus på att bryta utanförskap och en socialt hållbar omställning.

Karin Nyberg, xvii

Karin Nyberg, Grundare och VD på Xvii Sustainability som är ett konsultbolag som är specialister på hållbar affärsutveckling och cirkulär design. Karin brinner för att bygga förmåga och kompetens hos fler för att de ska kunna driva en hållbarhetsagenda i sina roller.

Kontaktuppgifter

För övriga frågor om NMC Nätverket för Hållbart Näringslivs deltagande och talarevent, kontakta:

My Björk, Seminarieansvarig NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

Tele: +46 703 12 84 26

Email: my.bjork@nmc.a.se

Agenda 2030

Detta event bidrar till helheten av de globala hållbarhetsmålen:

Övrig information

Deltagare: Talarevent och monter är öppet och kostnadsfritt för alla.  Lunchen är endast för medlemmar.

Bli medlem i NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv – Läs mer här!

Sista anmälningsdag: 16 maj

Språk: Eventet hålls på svenska.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.

NMC Nätverkt för Hållbart Näringsliv Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.