NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv tilldelar Joakim Levin, VD på Nudie Jeans AB, priset Hållbart Ledarskap 2020. Han får priset bland annat för sitt nytänkande sätt och övertygelse om att hållbarhet och affären går hand i hand. Joakims höga ambitioner har tagit företaget till nya nivåer i en relativt svår och traditionell bransch.

”Tusen tack! Det här känns väldigt mycket faktiskt, överraskande mycket! Det är nog första gången jag tar emot ett pris inom denna verksamheten så det är härligt. Jag får hamra på som jag brukar, priset gör att jag kanske blir ännu lite stökigare att ha att göra med på kontoret. Priset är ju egentligen inte till mig utan det är verkligen en laginsats och något som hela organisationen jobbar med dagligen där jag försöker skapa lust i det arbetet.” sa Joakim Levin när han tog emot priset under NMC:s Hållbarhetsdag den 15 oktober.

Joakim Levin var en av tre slutkandidater som alla visat på ett målmedvetet ledarskap där hållbarhet och affären är tätt sammanlänkade. Årets andra två slutkandidater var Johanna Persson, COO Nordics ELIS / Berendsen och Håkan Lundstedt, VD Synsam Group AB.

Priset Hållbart Ledarskap delas årligen ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

”Det är fantastiskt roligt att få utse en vinnare som verkligen går före inom hållbarhetsområdet, med höga ambitioner i en utmanande bransch. Joakim har lyckats skapa en affärsmodell där hållbarhet och affären går hand i hand. Han visar tydligt vägen mot hur företag mer effektivt kan driva utvecklingen mot en hållbar framtid. Vi i NMC är otroligt stolta över att utse honom till vinnare av priset Hållbart Ledarskap 2020!”, säger Charlotta Szczepanowski, ordförande NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv.

 

Juryns motivering:

”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap besitter stor hållbarhetskunskap och drivs av en genomtänkt värdegrund och övertygelse om att hållbarhet och affären går hand i hand. Han har höga ambitioner och är inte rädd för att gå sin egen väg för att ta företaget till nya nivåer. Han är lite av en politisk entreprenör som har lyckats vara nytänkande i en ganska svår och traditionell bransch. Hållbarhet har funnits med som en naturlig del av affären redan från starten och genom att leda företaget och medarbetarna med både hjärta och hjärna spränger han ständigt nya gränser.”

 

Vinnare: Joakim Levin, VD, Nudie Jeans AB

Prisutdelningen ägde rum den 15 oktober 2020 på NMC:s Hållbarhetsdag. Prisutdelare var NMC:s generalsekreterare Lovisa Lönegren samt förra årets vinnare Fredrik Wirdenius, tidigare VD Vasakronan.

 

Kontakt NMC

Lisa Trevitt, kommunikationsansvarig, NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

070 526 15 97, lisa.trevitt@afconsult.com

 

För intervjuer med vinnaren, kontakta:

Sandya Lang, presskontakt och Sustainability Manager, Nudie Jeans Co.

010 15 15 654, sandya@nudiejeans.com

 

Om NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv är en ideell förening för företag och organisationer som vill utveckla sitt arbete inom hållbar affärsutveckling. Inom nätverket finns över 200 företag och organisationer inom olika branscher som tillsammans lyfter hållbarhetsfrågorna i näringslivet. Verksamheten består främst av frukostmöten, rundabordsmöten och paneldiskussioner om aktuella hållbarhetsfrågor för medlemmarna. Mötena hålls i Stockholm, Göteborg och Malmö varav flertalet av mötena sänds direkt via webben.

www.nmc.a.se

 

Om Hållbart Ledarskap

Priset Hållbart Ledarskap är avsett för personer, främst inom svenskt näringsliv, som inte har hållbarhetsfrågor som huvudsaklig sysselsättning, men som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i sina organisationer eller i samhället. Pristagarens insatser skall präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet. Priset delas ut årligen och delades för första gången ut 1999. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det arbete kring hållbar utveckling som bedrivs i det svenska samhället och öka intresset för ledarskap inom dessa områden. Vem som vinner utmärkelsen avgörs av en utsedd jury.

Läs mer om priset här: http://nmc.a.se/hallbart-ledarskap/

 

Fotograf: Nudie Jeans Co.